CENTRUMONTWIKKELING EELDE 2023

De Gemeente Tynaarlo, in de provincie Drenthe, werkt aan een nieuw plan voor het centrum van Eelde en heeft includi de opdracht gegeven om eind van dit jaar een Masterplan voor het dorpscentrum te presenteren. Het behelst onder andere ideeën voor de invulling van de openbare ruimte, zoals de verdeling van groen, parkeren, wonen en winkels en cultureel-maatschappelijke functies, bijvoorbeeld een bibliotheek en musea.

Heb je ideeën voor Eelde? Fijn! We zijn benieuwd naar je mening over het huidige en toekomstige Dorpscentrum van Eelde en vernemen deze graag middels een korte enquête. Het invullen is volledig anoniem en duurt slechts een paar minuten. Je antwoorden zijn van onschatbare waarde. Help je mee? Klik hier om de enquête in te vullen. Alvast veel dank!

Roadmap
Hieronder zie je de zogenoemde Roadmap met de diverse activiteiten die de komende weken in Eelde zullen plaatsvinden. Onderaan staan per activiteit de data en locaties vermeld.

Meer informatie of aanmelden workshop:

Roadmap

10 juni 2023 | Jaarmarkt Eelde
Op de Jaarmarkt in Eelde tref je een informatiestand van includi. Stel hier je vragen en deel je ideeën, wensen en behoeften met het includi team! Je herkent ons aan onze gele shirts en petjes. We zien en spreken je graag daar.

30 juni en 1 juli 2023 | Inloopworkshops @ ’t Loughoes
Op vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli ben je tussen 10:00 en 17:00 van harte welkom in ’t Loughoes – Kosterijweg 2, 9761 GE Eelde. Loop gewoon binnen op het moment wat voor jou het beste uitkomt, er is namelijk geen tijdsgebonden programma gedurende deze dagen.

Tijdens de inloopworkshops gaan we graag met je in gesprek over je ideeën, wensen en behoeften met betrekking tot het centrum van Eelde. Dit zullen we doen middels een vragenlijst en een aantal borden waarop je jouw voorkeuren kunt aangeven. Daarnaast nemen we één van onze kaartspellen mee om tijdens de workshops in te zetten. De workshops vormen een uitgelezen moment om jouw verdere gedachten over Eelde met ons te delen. Bovendien kun je je dan ook aanmelden voor de Focusgroepen op 20 en 21 juli. Het team van includi ziet en spreekt je graag in ’t Loughoes!

20 en 21 juli 2023 | Focusgroepen @ Herberg van Hilbrantsz
Wil je graag op een gedetailleerder niveau met ons doorpraten over centrum Eelde? Dat kan! Meld je aan voor (één van) de Focusgroepen op donderdag 20 of vrijdag 21 juli 2023. Elke Focusgroep duurt ongeveer 2 – 2,5 uur en zal in het teken staan van een specifiek thema. Aanmelden kan tijdens het invullen van de online vragenlijst of door een email te sturen naar . Elke focusgroep zal bestaan uit maximaal 12 deelnemers.

Locatie Focusgroepen: Herberg van Hilbrantsz – Hoofdweg 90, 9761 EK Eelde.

21 juli | Jongeren Workshop @ Herberg van Hilbrantsz
Op vrijdag 21 juli organiseren we voor én met de jongeren van Eelde een workshop waarin zij hun ideeën, wensen en behoeften kunnen delen.

Locatie Jongeren Workshop: Herberg van Hilbrantsz – Hoofdweg 90, 9761 EK Eelde. Tijd: 15:30 – 18:30.

22 juli 2023 | Burengesprek @ ’t Loughoes
Op zaterdag 22 juli organiseren we tussen 09:00 – 14:00 uur een buurtgesprek in ‘t Loughoes – Kosterijweg 2, Eelde. Jij als buur bent daarbij van harte welkom. Vooraf opgeven om deel te nemen is niet nodig. Nu al vragen of liever even persoonlijk contact? Stuur dan een email naar .

29 en 30 september 2023 | Inloopworkshops, feedback op Concept Masterplan
Tijdens deze inloopworkshops kun je feedback op het concept van het Masterplan voor het dorpscentrum Eelde geven.

Locatie inloopworkshop: ’t Loughoes – Kosterijweg 2, 9761 GE Eelde.
Tijden: vrijdag van 10.00 uur tot 20.00 uur en zaterdag van 09.00 uur tot 17.00 uur.